Електронен магазин "Toys-K"

Магазин / Новини / Какво е квилинг от http://toys-k.com/

Какво е квилинг от http://toys-k.com/

Квилинг техники за манияци и начинаещи от http://toys-k.com/

Квилинг се нарича използването на хартиени ленти, които се навиват около специален инструмент и се оформят по различен начин, създавайки оригинални декорации. Най-важното, което изисква квилингът, е търпение, тъй като се работи „на дребно“.

Quill всъщност означава паче перо. На него по времето на Ренесанса французи и италианци са навивали хартиените ленти, превръщайки ги в украса на корици на книги. По-късно по квилинг се запалили и дамите във Великобритания, които смятали, че заниманието подхожда на изисканото им потекло, без да ги уморява или затруднява. Колониализмът пък разпространил квилингът и по останалите части на света.

Днес квилингът се е превърнал в изкуство, на което може да му се насладите по изложби в музеи и галерии или просто у дома, майсторейки своя собствена декорация. Съществуват различни форми, по които може да навивате хартиените лентички, и когато ги „сглобите“, да образуват цяла картина – по-стегнати, по-отпуснати, свързани, V-образни, S-образни, като сърце или капка. Квилингът е подходящо занимание както за малки, така и за големи.

Как се прави?

Избирате си цветна лентичка, като прикрепяте единия й край към инструмента за навиване. Прикрепяте горният край на шилото, за да не се изхлузи лентичката и започвате да навивате. В зависимост от декорацията, която сте избрали, може да направите по-хлабава или по-стегната намотка. Навивате така, че да създадете определена форма (може да използвате и шаблон). Когато навиете цялата лентичка, трябва да залепите върха й с лепило. Притиснете леко за няколко секунди. Когато направите няколко подобни квилинг орнаменти, може да си създадете цяла композиция.

В сайта http://toys-k.com/kviling раздел квилинг може да откриете страхотни предложения.

https://www.youtube.com/watch?v=TtzNddPVU_s